Pricomigdale

4 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Pricomigdale. Luam cu o lingurita din compozitie si punem gramajoare pe hartia de copt, in tava.

INGREDIENTE:

4 albusuri
1 galbenus
200 g zahar pudra
250 g nuci macinate
1/4 lingurita esenta de migdale
1/2 lingurita esenta de vanilie

Optional: migdale, nuci, alune – pentru decor

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pudra pana devin o spuma tare. Incorporam apoi nuca macinta, esentele de migdale si vanilie, iar la final galbenusul. Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

Luam cu o lingurita din compozitie si punem gramajoare pe hartia de copt, in tava.

Le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute.
Cand le scoatem din cuptor le punem la racit pe un gratar.

Nu-i asa ca este simplu?

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De mica mi-au placut si tot de mica n-am reusit sa le pronunt numele:)) N-am incercat sa fac si eu, dar am mai vazut zilele trecute pe un blog si chiar mi-e pofta:)Pupici!

  2. am in fata mea cele mai adevarate pricomigdale…,ever!super usor de facut…,fine..(le-am scufundat partial in cioco;)…si pt ca imi mai trbuia un pic de nuca…,am improvizat si-am pus 2 linguri de pesmet…Nici nu se simt…

  3. buna,

    sint foarte gustoase dar arata dezastruos. parca ar fi chipsuri. nu pot sa le pun pe masa la musafiri.
    repet:gustul este….SUPER!!!!!
    te rog lumineaza-ma: unde am gresit?? le mai fac o data,nu e problema,dar unde gresesc?!
    multumesc.
    pup.

    1. Daca ai respectat intocmai indicatiile nu vad ce poti gresi: 1. albusul trebuie sa fie o spuma ff tare, cand o intorci sa nu cada din castron. 2. Cand incorporezi nuca si galbenusul amesteci cu un tel, nu mai folosesti mixerul. 3. cuptorul trebuie sa fie preancalzit, lasa-l sa fie fierbinte cand le introduci in cuptor (daca nu ai cuptor electric, incearca sa il pui pe o temperatura medie si le verifici dupa 15 minute, nu mai stiu cum este la gaz, poate chiar dupa 12 minute). 3. Incearca sa le faci mai inalte, mai tuguiate… Sper ca data viitoare iti vor iesi mai estetice. Poti sa le salvezi si pe acestea: le faci gen sandvich, cu crema nutela la mijloc. Daca poti, scrie-mi cum au iesit a 2-a oara!

      1. buna-dimineata,

        1.multumesc pt promptitudine.
        2.albusurile le-am batut pu si simplu,nu f tare ca pt bezea.
        3.nu am lasat mixerul din mina :D.
        5.multumesc pt sugestie dar ….nu mai am ce sa fac „gen sandvich”.:P
        6.le refac si revin.
        7.bucatareala nu e pt orice neavenit.
        sa ai Craciun cu sanatate,liniste si multa bucurie. multumesc pt tot si ne mai vedem pe aici.
        Corina.

          1. La multi ani!!!

            am refacut fursecutele de Anul Nou,si au iesit super!!!NORMAL!!!!mi-am folosit creierul si am respectat si indicatiile din reteta. adica am citit reteta cu ochii nu cu..c..otul.:P.
            le refac pe 31,avem un sarbatorit in familie si am sarcina sa fac cantitate dubla.
            multumesc pt tot,sa ai un 2012 asa cum ti-l doresti. ne mai „vedem”. pup. Corina.

          2. Draga Corina, sincer ma bucur ca au iesit fursecurile!!! Te pup si iti doresc un an super bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *