Vinete picante cu carne de porc

30 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Vinete picante cu carne de porc.

Aceasta reteta am vrut sa o fac neaparat pentru ca este cu adevarat tare buna! Avea dreptate Edith Frincu cand a laudat-o, caci stia bine ce spune. In plus, m-am convins gustand-o facuta chiar de ea. Va spun ca se face usor, nu este nimic complicat. Secretul este sa te asiguri ca folosesti toate ingredientele si urmezi instructiunile, iar in final vei avea o cina chinezeasca chiar la tine acasa.

INGREDIENTE:

2 vinete mai mici
300 g carne tocata de porc (eu am folosit muschiulet)/ vita sau pui
7 linguri sos soia
1 lgt sos chilli
5 catei de usturoi
4 fire ceapa verde
2 linguri sos peste
1/2 lingurita zahar
1 lingura cu varf amidon
1-2 linguri ulei masline
200 ml supa pui

PREPARARE:

Taiem vanata in 3 pe latime, apoi fiecare in jumatate, iar in jumatate, pana obtinem bucatele groase de 1 deget. Le saram, apoi le lasam cam 30 min sa iasa lichidul amar din ele, tinandu-le intr-o strecuratoare, sau pe un fund de lemn, pe care il tinem inclinat.

In acest timp calim carnea tocata, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adaugam apoi ceapa verde, sosul chilli si vinetele. Lasam totul pe foc, acoperit cu un capac, timp de 5 minute.

Punem 3 catei de usturoi tocati si amestecam. Pregatim sosul amestecand 200 ml supa de pui cu amidon, zahar, sare, piper si sosul de soia. Il vom turna peste vinete si carne. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit 4 minute. Am adaugat 6 linguri de apa pentru ca era destul de gros sosul. Punem si restul de usturoi si mai lasam putin sa fiarba, in jur de 2-3 minute.

Le-am servit cu taitei instant, dar fiul meu a vrut cu orez.

Sunt delicioase si le recomand cu drag!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Adina, eu cred ca merita sa o incerci, iti va placea… Iar de concursuri, nu sunt pasionata, am facut-o de 2 ori impinsa de la spate si gata! Poate fac eu niste concursuri… Ma gandesc la asta de ceva vreme. Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *