RETETE RECENTE

PRAJITURA ARLECHIN

September 20, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
500 g faina
200 g unt
2 oua
150 g zahar
1 lingura smantana
1 plic praf de copt
1 praf sare

Pentru umplutura:
5 linguri gem de caise
5 linguri gem de prune
5 linguri gem de capsune/fructe de padure

Pentru topping:
2 galbenusuri
60 g zahar pudra vanilat
bombonele colorate

PREPARARE:

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30 -40 minute.

Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem.

Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul.

Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se muia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia.

Prajitura o putem pastra 4 -5 zile – daca rezistati atat de mult.

Pofta buna!

Comentarii

  • Interesanta prajitura si foarte colorata!Imi place,pupici!

  • Criss

    Foarte faina prajitura. Si foarte vesela.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Flory! Pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Criss!

  • zilahi adela

    Eu nu rezist , la noi se termina repede dulciurile! O prajitura simpla si excelenta! Pupicei!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adela! Te pup

  • Foarte colorata, chiar arlechin!4-5 zile e o era intreaga,foarte mult timp sa reziste asa ceva!Pupici!

  • fff frumos arata prajiturica ta!!!!!!

  • imi place mult ,cred ca-i delicioasa.pup

  • diva in bucatarie

    Teo, cine rezista … poate sa o pastreze, cine nu, sa o devoreze.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Sarah! Pup

  • Toata vara mi-am propus sa fac aceasta prajitura. Acum mi-ai reamintit…))

    • diva in bucatarie

      Daca ai stii de cat timp mi-am propus eu sa sa o fac…

  • Super arata…si sigur e gustoasa/
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca!

  • E o bunatate prajiturica asta!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ancuta!

  • Foarte vesela prajitura ta. Numai buna pentru o petrecere de copii (s-o manance parintii:)))
    Foile sunt coapte pe fundul tavii?

    • diva in bucatarie

      Da, le coacem pe fundul unei tavi – se pare ca am omis acest amanunt!

  • Delicioasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Antonina!

  • Prajituri de genu asta ne facea si mama cand eram mici… Cele mai bune erau. Imi place tare mult prajitura ta si am aratat`o si colegei mele 🙂
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • am facut si eu acuma prajitura arlechin si vreau sa corectez ceva……daca faci 3 foi nu poti avea tot 3 compozitii(gemuri) asa cum ai specificat ci doar 2 plus glazura. dar daca faci 4 foi atunci poti avea 3 compozitii (gemuri)

    • diva in bucatarie

      Adevarat! Multumesc pentru observatie, prima oara am vrut sa fac doar 3 foi, apoi m-am razgandit si am facut varianta soacrei mele….

  • CLAUDIA

    Imi aduc aminte cand mama mea facea prajitura asta, ce copilarie frumoasa am avut.

  • Maria

    Glazura de galbenusuri era cosmarul copilariei mele. Mama o facea altfel, iar pe vremea aia nu aveam mixer. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana cand devine o spuma groasa de un galben deschis si aceasta se intinde peste prajitura si in scurt timp se intareste, fara a mai fii nevoie de coacere.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *