Ardei iuti in otet – fara fierbere

17 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Ardei iuti in otet – fara fierbere. Ardei iuti in otet pentru iarna – reteta simpla de conservare la rece, fara fierbere, fara conservanti.

Ardei iuti in otet pentru iarna – reteta simpla de conservare la rece, fara fierbere, fara conservanti.

Conserva 100% naturala, foarte usor de pregatit. Reteta de ardei iuti pentru iarna este probabil cea mai simpla reteta de conserve din cate exista.

Nu stiu care din cele doua feluri de conservare va place mai mult (feliati sau intregi), dar acest lucru nu conteaza, caci vom proceda absolut la fel in ambele cazuri.

Am reusit sa adun din gradina mea in cos maricel de ardei iuti. Nu ma asteptam la o asemenea „productie”, asa ca i-am pus in borcane pentru a ma bucura de ei la iarna, langa o ciorba buna, dar ii consumam si cu varza calita sau sarmale.

Am reusit chiar sa ofer cadou cateva borcane.

ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet se pastreaza perfect. Raman crocanti si se pot pastra in acest mod chiar si peste 2 ani.

Atunci cand pregatim ardei iuti la borcan pentru iarna trebuie sa avem grija ca acestia sa fie frumosi. Eu am ales ardei cat mai colorati,  caci imi place sa am conserve frumoase. Ardeii spalati si uscati se pun in borcane. Fie alegem sa ii punem intregi, in borcane inalte, fie ii taiem rondele. Verificam ardeii sa nu fie stricati, cu pete sau alte defecte si ii aranjam in borcane sterilizate.

Am invatat de la mama sa pun ardeii iuti in borcane pentru iarna. Pentru acest lucru am nevoie doar de otet de 9°, sare grunjoasa de muraturi si zahar. Otetul trebuie sa fie rece. Nu se fierbe, nici macar caldut nu trebuie sa fie.

Puteti pune daca vreti si fasii de hrean, dar cum acesta nu se gaseste in permanenta in piete sau magazine, am observat ca ardeii sunt perfecti chiar si fara hrean. Alta reteta de conserva la rece pregatita de mine este cea de gogosari )aveti link-ul aici) sau hrean ras in otet (reteta este aici).

Va las mai jos ingredientele, si modul de preparare prezentat pas cu pas, in etape cu poze, atat pentru ardei iuti intregi, cat si taiati rondele, prezentate in paralel.

Ingrediente ardei iuti in otet:

ardei iuti
otet de 9° + apa
sare neiodata (pentru muraturi)
zahar

Mod de preparare ardei iuti in otet:

Pentru inceput va las reteta de ardei iuti in otet in format video, apoi gasiti explicatiile scrise.

Ardeii iuti ii spalam bine si ii aranjam in borcane – intregi sau felii, in functie de gusturi.

La un borcan de 370 ml punem 1 lingurita zahar  si 1 lingurita de sare de muraturi,

Turnam otet cam pana la jumatatea borcanului, apoi completam cu apa  (pana se umple borcanul). Capsam, scuturam bine pentru ca sarea si zaharul sa se dizolve, apoi punem borcanul (sau borcanele) in camara.

Le mai scutur din cand ca sa fiu sigura ca se dizolva sarea si zaharul. Doar in prima saptamana, cand imi aduc aminte.

Simplu si foarte bun. Peste o luna pot manca ardei iuti in otet.

Spor la lucru!

Iata si poza de la inceputurile blogului:

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Va las aici reteta de ardei in otet pentru iarna:

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. o reteta atat de simpla si rapida!!! la noi nu se mananca iute, adica eu as manca, dar al meu sot nu si copilasii sunt prea mici inca sa aprecieze acest gust. retin reteta ca interesanta, ii va veni si ei vremea.

  2. Anul acesta am pus si eu doua borcane,unul mare cu ardei din acestia lungi de care ai pus si tu si unul mic cu ardeii aceia mici si ”turbati”.
    Noua ne-a ajung tot anul viitor ,cred 🙂
    Frmuoase culori in poze.

  3. Foarte colorata, anul acesta am pus si eu mai multe borcane, intregi si taiati. Asa fac si eu , singura diferenta este ca torn apa clocotita peste ei! Pupicei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *