Dulceata din fructe de padure

31 august 2011Diva in Bucatarie

Dulceata din fructe de padure. Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.

INGREDIENTE:

2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine)
1 kg zahar
sucul de la 1 lamaie
1 aspirina

PREPARARE:

Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.

A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura). Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

Punem dulceata in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor. Presaram putin praf de aspririna peste dulceata, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp.

Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Adina, nu stiu de ce nu ai putut, a fost fuctional… Multumesc, as fi vrut sa fac dulceata doar de mure, dar era pacat de zmeurica care nu arata f bine de la transport si de afinele ramase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *