Dulceata din fructe de padure
Dulceata din fructe de padure. Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.
INGREDIENTE:
2 kg fructe de padure (zmeura, mure si afine)
1 kg zahar
sucul de la 1 lamaie
1 aspirina
PREPARARE:
Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop.
A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul cade greu de pe lingura). Sucul de lamaie il adaugam la 30 de minute de cand incepe sa fiarba.
Punem dulceata in borcanele spalate, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor. Presaram putin praf de aspririna peste dulceata, apoi punem capacul. Astfel rezista mai mult in timp.
Pofta buna va doresc!
Mmm cat de buna trebuie sa fie….si e tare aspectuasa normal…
Pupici
Multumesc Bianca! Te pup
wow cum arata prima poza… !! felicitari! o dulceata minunata!
Multumesc Antonina!
am tot incercat sa intru ieri la tine pe blog si nu am reusit, nush de ce 🙁 ….super dulceata combinata !!!! …am facut si eu ieri de mure doar ;)…
Adina, nu stiu de ce nu ai putut, a fost fuctional… Multumesc, as fi vrut sa fac dulceata doar de mure, dar era pacat de zmeurica care nu arata f bine de la transport si de afinele ramase.
Stii ca nu rezist la asa ceva,sunt fan fructe de padure :)!pupici!
Asta e rasfat!Eu nu am pentru o prajitura si tu faci dulceata?
Flory, a iesit o nebunie! Pupici
Teo, da o fuga la munte, acolo se mai gasesc fructe de padure. Pupici
Mmmm ce buna poate fii !
Arata super bine !
Pupici!
Multumesc Mimmi! Pupici
Mi-a lasat apa in gura! Ahhh…ce pofta mi-ai facut! Superb!
Multumesc Andreea!
Mda, asta cu asparina m-a dat pe spate cu totul.