google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CATINA CU MIERE DE ALBINE = CRESTEREA IMUNITATII

20 Aug 2011

Catina cu miere de albine este foarte indicata pentru tratarea anemiei copiilor, dar si pentru cresterea imunitatii.
Este important sa le asiguram copiilor alimente sanatoase, care pot ajuta uneori mai mult decat medicamentele. Daca tinem cont de faptul ca este un fruct cu un continut foarte ridicat de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele, ar fi pacat sa nu profitam de proprietatile ei si sa le folosim pentru sanatatea copiilor nostri.

INGREDIENTE:

catina
miere de albine

PREPARARE:

Culegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie.

Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele. Amestecam zilnic, timp de 7 zile, apoi luam cate o lingurita in fiecare dimineata.
Compozitia se pune numai in borcane de sticla si zilnic se amesteca si se zdrobesc usor bobitele de catina,dar numai cu o lingura curata din lemn,alfel compozitia oxideaza si isi pierde din calitatile curative.

Vom pastra borcanul la frigider pana se termina compozitia.

Sa fiti sanatosi!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">catina-cu-miere-de-albine

30 Comentarii

  1. FLORY says:

    Stiu cat este de benefica dar nu am vazut niciodata!pupici!

  2. diva in bucatarie says:

    Eu am primit 1 kg de catina… se gaseste in piata, in orasele de pe langa munte. Pupici

  3. FLORY says:

    Revin sa-ti spun ca am reusit chiar astazi sa gasesc catina,am cules trei crengute pe care le voi face cu miere,dupa reteta ta,pupicei!:D

  4. diva in bucatarie says:

    Super!!! Te pup

  5. Licuta Marin says:

    Buna ideea!!! Eu am vazut la noi in piata dar mi-am zis sa iau a doua zi si culmea ca nu am mai gasit!… Poate mai apar de acum. Stiu ca e foarte buna pentru multe remedii si contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele! Pupici!

  6. diva in bucatarie says:

    Te pup, Licuta! Sper sa gasesti zilele viitoare!

  7. Bianca says:

    Super . trebuie sa fac si eu o cura ca sunt praf cu imunitatea.
    Pupici.
    Sirop nu se poate pune pe iarna>? Ala cum se face??
    Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Nu stiu reteta de sirop din pacate… Pupici

  8. Simona says:

    Off.. cat a cautat colega mea o reteta saptamana trecuta.. Apicultorii fac asa ceva ptr vanzare (si`i destul de scumpa), doar ca din cate am inteles de la ei, nu o amesteca. Cand voi mai merge la bunica ma duc la cules de catina si o sa incerc si eu dupa reteta ta, ca n`am incredere in apicultori… nu dilvuga ei secretul :). Pupici

  9. diva in bucatarie says:

    Pupici! Mie mi-a dat sora prietenei mele din Brasov reteta

  10. Mimmi says:

    Foarte sanatoasa,eu nu am gasit nicaieri …
    PS: Acum m-am uitat la setari si am modificat putin,acum poti incerca sa imi lasi comentarii,cred ca merge !
    Imi pare rau ca nu m-am uitat mai repde sa remediez mai repede problema !
    O zi frumoasa!!

  11. Claudia says:

    Buna, Cristina. Noi consumam de mult timp catina, ca sirop netratat termic (rezista o perioada redusa de timp la frigider) ori sirop indulcit de la Santo Raphael (500 ml = 15 lei). Nu am vazut pana acum catina fara tepi, e muuuult mai usor de curatat!!!!!!!!!! Se face si ceai din boabe uscate. Te pup

    1. catalina says:

      la temperaturi crescute vitamina C se distruge :(

      1. diva in bucatarie says:

        ok, dar in aceasta reteta nu apre nimic cu temperaturi ridicate!

  12. diva in bucatarie says:

    Multumesc mimmi!

  13. diva in bucatarie says:

    Uite chestia cu ceaiul ma tenteaza f tare! Multumesc pentru idee!

  14. mire says:

    Foarte sanatoasa ! a facut si mama mea anul trecut

    1. diva in bucatarie says:

      Sper sa il imunizez si eu pe copil, sa fie ceva mai rezistent la raceli si virusi…

  15. corina says:

    cu parere de rau dar ce ai pus tu in acel borca nu este catina.Este o planta decorativa care se numeste pyracantha.nu este comestibila si poate cauza durei de stomac.Deci atentie ce mancati!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Asa am cumparat-o atunci din piata…pe post de catina

    2. Paul says:

      Corina, si acea planta decorativa are tepi?
      diva: avea tepi cea cumparata de tine ?

      1. diva in bucatarie says:

        Crede-ma ca nu mai tin minte! In anii ce au urmat postarii am cumparat catina doar boabe, pe Valea Prahovei – de la cei care vand pe marginea drumului.

  16. LuisDenis says:

    Am faut si eu acest preparat de catina cu miere si asi dori sa stiu cat timp pot da la copii cate o lingurita in fiecare zi,,Timp de???

    1. diva in bucatarie says:

      Toata iarna, fara probleme…

  17. Maria says:

    Intrebarea mea este cum pot verifica daca mierea-i naturala sau din aia cu zahar? Am o cunostinta care are 7 stupi, vara asta fiind seceta mare, n-a facut nici un borcan de miere. Nu imi explic cum ceilalti din aceeasi zona au facut miere si au si de vanzare? Daca ati cumparat de la vreo firma si stiti ca-i catina cu miere naturala dati-mi si mie de stie. Multumesc!

  18. Maria says:

    Fetelor, mai am o intrebare. Iti face pofta de mancare si ajuta si la depunerea sunculitelor ca-i… bai mare!

  19. adina macavei says:

    am pus si eu dar mie imi fierbe compozitia

    1. diva in bucatarie says:

      Probabil catina este deja trecuta, gata sa intre in fermentatie.

  20. titi says:

    puteți prepara cătina pt.iarnă ca pe vișinată alcolu oprește fermentația sau cum faceți afinata.

  21. bisoceanu florica says:

    catina are cele mai bune rezultate in sanatate

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner