google plus pinterest twitter

ADS 1 code

BUDINCA DE GRIS

12 Aug 2011

O budinca ca un pandispan, aromata, pufoasa si insiropata. Un adevarat deliciu!
Este un desert rapid, usor de preparat, de care va veti indragosti.

INGREDIENTE:

100 g faina
100 g gris,
30 g migdale macinate
1 lingura praf de copt cu sofran
60 g unt
100 g zahar
125 g iaurt
coaja de la o portocala
3 oua

Pentru sirop:
2 linguri miere
100 ml apa calda
1 lingurita esenta portocale

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam si le introducem in amestecul de unt cu zahar.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

O servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">budinca-de-gris

18 Comentarii

  1. FLORY says:

    Ce buna trebuie sa fie,n-am facut niciodata,pupici!

  2. zilahi adela says:

    Foarte buna, imi aduce aminte de copilarie! Pupicei! Aa si imi place prezentarea!

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Flory! Poti incerca , se face rapid si e f buna!

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Adela!

  5. Ana says:

    Buna! foarte bine arata budinca! Dar vasul e din ceramica? e tare frumos, imi potispune de unde l-ai cumparat? Multumesc!

    1. diva in bucatarie says:

      Nu este din ceramica, este o tava de copt… normala. Cred ca am cumparat-o cand am fost in Brasov, in magazinul din centru (Star).

  6. catkitchen says:

    ffff buna langa laptic !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Ok, asa a vrut si sotul meu! Pupici

  7. Nici nu ai zice ca e budinca de gris, arata ca un tort!
    Tare buna trebuie sa fie.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc! Este o prajiturica ff buna si ff usor de preparat!

    1. diva in bucatarie says:

      Cu drag, Ana!

  8. Dana Cristea says:

    Tare faina e!!!! te pup

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc dana! Pup si eu!

  9. nicoleta rotaru says:

    buna, arata f bine si sunt convinsa ca este f gustoasa.Tocmai am notat reteta si abia astept sa o incerc, insa nu prea am inteles cum e cu galbenusurile… le adaug in compozitia de zahar si unt,pe urma scrie sa punem galbenusurile peste ingredientele solide… te referi la compozitia unt, zahar, iaurt, galbenus? nu sunt sigura si indraznesc sa te intreb pt a nu gresi. Multumesc tare mult!

    1. diva in bucatarie says:

      Galbenusurile le punem peste faina, iaurtul il punem in compozitia cu unt. Galbenusul cu faina le turnam apoi peste unt si zahar, albusul spuma la sfarsit… Am corectat explicatia sper ca acum se intelege. Poti sa o incerci, este ff buna!

  10. Irina Tatu says:

    Cum am vazut poza mi-am adus aminte de o prajitura foarte asemanatoare pe care am mancat-o, dar insiropata cu multa miere, a fost fantastica. O sa fac reteta ta si o sa incerc sa ii fac un sirop de miere.

    1. diva in bucatarie says:

      Si aceasta are miere in sirop, dar cu siguranta poti folosi mai multa decat am pus eu…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner