Supa de rosii

28 iulie 2011Diva in Bucatarie

Supa de rosii. Supa de rosii este perfecta in aceasta perioada a verii. Nu necesita timp mare de fierbere, este racoroasa si aromata. O servim cu crutoane cu mozzarella.

Supa de rosii este perfecta in aceasta perioada a verii. Nu necesita timp mare de fierbere, este racoroasa si aromata. O servim cu crutoane cu mozzarella.
Nu cred ca pot gasi ceva mai simplu si mai bun decat aceasta supa!

INGREDIENTE:

1 kg rosii coapte (sau 1/2 l suc de rosii)
1 telina mica
1 morcov mediu-mare sau 2 morcovi mici
1/2 ardei gras
1 ceapa mare
1 pastarnac
1 lingura ulei de masline
sare
1-2 frunze mici busuioc
1 l apa

PREPARARE:

Punem rosiile sa fiarba in apa cu putina sare. Rosiile pot fi decojite in momentul in care se crapa coaja. Le trecem apoi printr-o sita, pentru a se separa sucul rosiilor de coji si samburi.

Punem la fiert legumele in apa (ceapa o punem intreaga, eventual intepata cu o scobitoare dintr-o parte in cealalta pentru a nu se desface). Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de busuioc, lasand sa mai fiarba inca 10-15 minute.

Luam supa de pe foc, lasam sa se raceasca putin si pasam legumele (mai putin ceapa). Adaugam uleiul, apoi asezonam cu sare si piper.

Servim supa de rosii cu crutoane, pe care am presarat mozzarella.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. As putea sa mananc supa de rosii la orice ora din zi si din noapte.
    Desi uneori am probleme cu gastrita, intr-una din aceste crize nu am putut manca,culmea, decat supa rosii. Era singura ce-mi pica bine la stomac 🙂
    Delicioasa supa!!!
    Sunt manica,,cu supele si ciorbele :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *