Gem de caise cu ghimbir

25 iulie 2011Diva in Bucatarie

Gem de caise cu ghimbir. Gemul de caise cu ghimbir este aromat si gustos. Cu siguranta o sa placa gustul dulce acrisor, dar mai ales aroma si parfumul acestui gem.

Gemul de caise cu ghimbir este aromat si gustos. Cu siguranta o sa placa gustul dulce acrisor, dar mai ales aroma si parfumul acestui gem.

INGREDIENTE:

1 kg caise
0.500 g zahar
100 ml apa
1 lingurita ghimbir ras
sucul de la 1/2 lamaie mare

PREPARARE:

Spalam caisele si le scoatem samburii, apoi le punem intr-o cratita si le acoperim cu zahar. Eu pun caise desfacute in jumatati, pentru ca imi place sa am pe felia de unt si gem bucati mai mari de caisa.

Adaugam apa si le punem sa fiarba la foc mediu spre mic, pana se topeste zaharul. Dupa ce acesta se topeste, dam focul putin mai tare (la mediu) si lasam sa fiarba. Amestecam compozitia cat putem de des pentru a nu se lipi de cratita. Dupa 30 de minute de fierbere adaugam ghimbirul si sucul de lamaie.

Vom fierbe gemul in jur de o ora. Cand acesta se leaga il luam de pe foc si il punem in borcanele sterilizate in cuptor si mentinute la 100°C.

Simplu si bun!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Claudia, eu pun in general zahar 1/2 din cantitatea de fructe, dar pt acest gem e suficient mai putin zahar…

  2. Ieri am facut gem dupa reteta, mi-a iesit foarte gustos! Din 2 kg de caise (cu samburi cu tot), am umplut 5 borcane de 350 grame (aproximativ, pentru ca nu sunt toate la fel). Mi-a placut reteta si am ales-o pentru ideea cu ghimbir si pentru ca are putin zahar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *