google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SIROP DE MENTA

29 Jun 2011

Un sirop ca o esenta, natural 100%, pe care il putem folosi la prajituri, cocktailuri sau sucuri. Rapid si usor de facut, cu siguranta veti fi foarte multumiti de rezultat!

INGREDIENTE:

700 ml apa
500 g zahar
4 maini frunze de menta

PREPARARE:

Spalam frunzele de menta foarte bine.

Le punem impreuna cu apa si zaharul sa fiarba, pentru 10 minute, la foc potrivit. Strecuram siropul si il inchidem ermetic in sticle. Putem sa il pastram timp de o luna, la frigider.

Pana sa apuc sa fac prajitura voi face un suc cu gheata si apa minerala, numai bun pentru caldura de afara.

V-am facut pofta?

Printeaza Printeaza
sirop-de-menta

9 Comentarii

  1. Ramona A says:

    Dacã voi avea timp îl prepar chiar astãzi, mai ales ca am atâta mentã…
    Merçi:)

  2. catkitchen says:

    si eu vreau sa-l fac , sper sa si reusesc… atatea am in plan :(

  3. Andrea says:

    mie cu siguranta mi-ai facut pofta,am sa incerc si eu reteta ta,pare simpla si de efect maxim.Pupici

  4. Claudia says:

    Reteta ta a venit la tanc! vreau sa fac o inghetata de-menta si tocmai vedeta imi lipsea. Il pregatesc cu siguranta, menta am in curte, asteapta cuminte sa o culeg; restul: o simpla joaca. Mersi

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Andreea!

  5. diva in bucatarie says:

    Dragele mele ma bucur ca v-a placut reteta si sper sa va placa mai mult rezultatul final.
    Va pup!

  6. Lili says:

    Ce simpla e reteta ta!!! Am menta cu aroma de lamaie. Deci sigur fac sirop. Culoarea e naturala, sau ai adaugat colorant alimentar.

    1. diva in bucatarie says:

      Absolut naturala. Multa menta si putina apa, culoarea este garantata!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner