google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CIORBA ARDELENEASCA DE MIEL

23 Apr 2011

INGREDIENTE:

capul si bucati de carne de miel
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa alba
2 cepe verzi
1 catel usturoi
200 ml smantana
3 galbenusuri
2 linguri ulei
3 linguri orez
3 linguri otet pentru oparit
1 lingura otet / zeama de lamaie/ bors
1 lingura rasa faina
sare
piper boabe
1 frunza dafin
frunze leustean

PREPARARE:

Spalam si curatam carnea. Pentru inceput o oparim in apa cu otet. Aruncam apa si punemcarnea iar la fiert in apa rece cu sare. Vom indeparta spuma de cate ori este nevoie.

Legumele le taiem marunt si le calim in ulei, apoi le inabusim cu putina apa.

Le punem la fiert in oala in care fierbem carnea, punand si usturoiul, frunza de dafin, frunzele de leustean si boabele de piper. Orezul il vom fierbe separat.
Cand este fiarta carnea o scoatem si o alegem de pe oase, portionam bucatile mai mari, apoi le punem inapoi in oala. Adaugam orezul, otet dupa gust (sau zeama de lamaie sau bors) fierbem 4-5 minute, apoi punem dressingul din faina, galbenusuri si smantana. Mai lasam sa fiarba putin 2-3 minute, saram cat este nevoie si ciorba este gata.

Servim fierbinte cu verdeata si smantana.
Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">ciorba-de-miel

8 Comentarii

  1. goldie says:

    la fel pregatesc si eu ciorba ardeleneasca,un deliciu:)

    1. diva in bucatarie says:

      Asa este, dar sa stii ca eu pana acum 8-9 ani nu vroiam sa aud de carne de miel sau berbecut… Imi pare bine ca am redescoperit acest tip de carne.

      1. Narcisa says:

        Nici pe mine nu ma incanta mielul, dar vreau anul acesta sa incerc o reteta. Sper sa imi schimb parerea, mai ales ca obisnuiam sa mananc miel cand eram copil.

        1. diva in bucatarie says:

          Cred ca reteta aceasta o sa iti placa!

  2. Ce supa minunata!
    Sarbatori fericite in continuare. Christos a Inviat!

    1. diva in bucatarie says:

      Adevarat a inviat! Sarbatori fericite!

      1. radu says:

        Multumesc pentru reteta sper sa fie super . Maine voi proceda si eu la aplicarea retetei

        Cristos a Inviat

  3. ioana says:

    Abia astept sa o pregatesc de Pasti.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner