Inchide

RETETE RECENTE

STUFAT DE PUI

April 16, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

6 puple de pui
1 ceapa alba mare
6 legaturi ceapa verde
6 legaturi usturoi verde
200 ml suc de rosii
250 ml supa legume
8 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
sare
piper
2-3 frunze busuioc
optional o legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Carnea condimentata cu sare si piper o calim impreuna cu ceapa alba tocata marunt in 4 linguri ulei de masline, apoi o inabusim cu 150 ml supa de pui.

Ceapa si usturoiul verde curatate si spalate le taiem in bucati de 3-4 cm si le calim in ulei de masline, apoi inabusim cu restul de supa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi punem peste carne. Adaugam sosul de rosii, vinul, frunzele de busuioc.

Fierbem totul acoperind vasul cu un capac 10 minute, apoi fara capac inca 5-10 minute. Daca folositi patrunjelul puteti sa il adaugati cu 2-3 minute inainte sa opriti focul.
Servim cald. Un pahar de vin alb ar merge perfect langa acest stufat!

Pofta buna!

Comentarii

  • Este prima oara cand gasesc acest preparat. Nici nu ma gandeam ca se face si stufat de altceva decat de miel :))) Add favorite 🙂
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Poti sa faci si stufat de vitel. Eu prima oara am mancat din vitel facut de prietena mea Emilia … fff bun!

  • cristiana

    eu stufat fac din stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde,suc de rosii …optional se poate pune si o mana de orez.

    • diva in bucatarie

      Nu am auzit de aceasta combinatie, dar nu poate fi decat buna!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *