Gulii umplute

12 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Gulii umplute. Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.

Gulia este o leguma mai populara in Germania, Polonia si tarile nordice decat la noi, dar cei care au descoperit-o o folosesc des la gatit, atat in supe, cat si cruda in salate. Are vitamina C, fosfor, magneziu, calciu. Gulia este folosita in curele de slabire avand putine calorii, dar ajuta si la stabilizarea nivelului glucozei din sange, fiind indicata celor care au diabet.

INGREDIENTE:

6 gulii mari
700 de grame de carne tocata (curcan si vita)
2 linguri de orez
2 cepe
1 lingura faina
500 ml supa legume
3 linguri de ulei de masline
1 lingurita boia dulce
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
1 varf cimbru
2 frunze busuioc
1/2 litru suc de rosii

PREPARARE:

Spalam guliile bine, le decojim si le scobim cu grija. Le oparim in apa cu sare timp de 4 minute, le scurgem si le lasam sa se raceasca.

La carnea tocata adaugam o ceapa tocata fin, orezul, cimbru, boia dulce, sare, piper. Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, apoi umplem guliile. Le punem intr-o cratita, adaugam supa de legume astfel incat acestea sa fie acoperite si le punem la fiert timp de 10 minute.
Intre timp pregatim sosul de rosii: intr-o tigaie calim a doua ceapa in ulei de masline, punem sucul de rosii peste aceasta, 2 linguri de vin, faina si frunzele de busuioc. Fierbem 2-3 minute si dam la o parte.

Punem guliile si sosul intr-un vas termorezistent, acoperim cu o folie de staniol si le dam la cuptor la 200°C pentru 30 minute.
Le servim fierbinti cu smantana si salata verde.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *