Chec apertiv cu cascaval si ciuperci

7 aprilie 2011Diva in Bucatarie

Chec apertiv cu cascaval si ciuperci. Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.

Un aperitiv foarte rapid, cu ingrediente putine, pe care orice incepator in bucatarie il poate face. Daca va spun ca este foarte gustos nu o sa ma credeti asa ca va provoc sa il incercati si sa va convingeti.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci felii din conserva
500 g cascaval
5 oua
5 linguri faina
4 legaturi patrunjel
piper
sare – daca cascavalul este sarat folositi putina

PREPARARE:

Taiem cascavalul in cuburi paralelipipedice cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pana devine checul auriu – aproximativ 30 de minute.

Il scoatem din tava, il lasam sa se raceasca apoi putem sa il taiem cu un cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. MULTUMESC MULT pentru reteta! Ieri am gasit reteta si azi am pus-o in aplicare. A iesit un deliciu. Se prepara foarte repede si e tare gustoasa aceasta reteta. I-a placut si baietelului meu de 3 ani care e un mofturos. Multumesc mult! Acum ca am descoperit-o si imi place o s-o prepar foarte des.

  2. buna
    as dori sa fac acest chec, dar nu cu ciuperci din conserva. cum as putea folosi ciupercile crude? ma gandeam sa le calesc.

  3. Buna, am incercat ieri sa fac acest chec, respectand reteta si etapele prepararii si am dat gres, ori reteta e gresita…. consider ca ciupercile si cascavalul pus in cantitatile mentionate, sunt prea multe si tot ce a iesti a fost o omleta facuta in cuptor si in tava de chec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *