Linte verde cu legume – de post

23 martie 2011Diva in Bucatarie

Linte verde cu legume – de post. Spalam lintea si o lasam in apa 2-3 ore, pentru a fierbe apoi repede (cca 15 minute).

Lintea este considerata aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extreme de scazut in grasimi. Pentru persoanele care postesc, reteta de mai jos, alaturi de salata verde si urmata de un fruct, constituie hrana suficienta pentru o masa.

INGREDIENTE :

350 g linte verde
1 morcov
1 telina mica
1 ardei
2 cepe potrivite
100 ml ulei
3 linguri bulion
1 legatura patrunjel
sare si usturoi (dupa gust)

PREPARARE:

Spalam lintea si o lasam in apa 2-3 ore, pentru a fierbe apoi repede (cca 15 minute).

Tocam ceapa si ardeiul, apoi le calim in ulei. Morcovul si telina le radem, apoi le adaugam peste amestecul calit astfel incat sa se moaie si acestea, apoi adaugam lintea scursa.

Acoperim cu apa, adaugam sare si lasam la fiert. Dupa fierbere punem bulionul, patrunjelul tocat, mai lasam un clocot si in final amestecam cu usturoi pisat, dupa gust.
Acest mod de preparare poate constitui si garnitura la friptura.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Astazi v-am gasit pe net si astazi am si facut o reteta de la voi cu un ingredient pe care mi-l doream demult sa il folosesc: lintea.
    A iesit minunat, extrem de gustos si de abia astept sa vad ce zice si piciul meu. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *