google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SOS TZATZIKI

21 Mar 2011

Tzatziki este unul din cele mai cunoscute si mai populare sosuri pe care le intalnim in Grecia. In zilele fierbinti de vara iaurtul sosului simti ca te racoreste, iar friptura la gratar – mai ales cea de berbecut, sau fructele de mare, parca sunt mai gustoase langa acest sos.

INGREDIENTE:

200 ml iaurt (daca se poate sa fie mai gros – iaurt grecesc)
1 castravete (aproximativ 350g)
3 catei usturoi
3 lingurite ulei masline
1 lingurita otet
frunze de menta

PREPARARE:

Spalam foarte bine castravetele (cu coaja) si apoi il dam prin razatoare.
Punem apoi castravetele sa se scurga intr-o strecuratoare 30-45 minute. Putem forta scurgerea sucului din castravete apasand cu o lingurita sau strangandu-l in mana.

Intre timp zdrobim usturoiul. Punem iaurtul intr-un castron si adaugam usturoiul si castravetele.

Punem ulei si otet alternativ si amestecam dupa fiecare lingurita. La sfarsit adaugam sare si menta tocata.

Pofta buna!

4 Comentarii

  1. Carmen Georgescu says:

    Eu pun zeama de lamaie in loc de otet. Excelente retetele tale.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Carmen! Voi incerca si cu lamaie, cu siguranta este bun!

  2. gabriela says:

    Foarte bun acest sos.Este sănătos, în special pt zilele călduroase

    1. diva in bucatarie says:

      😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner