Paine cu lapte

20 martie 2011Diva in Bucatarie

Paine cu lapte. Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.

INGREDIENTE:

600 g faina alba
310 g lapte
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 lingura unt topit
1 ou pentru uns
seminte mac pentru topping

PREPARARE:

Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.
Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald.

Dupa 30-40 de minute, luam aluatul crescut si il impartim in 3 bucati pe care le modelam intre maini ca niste rulouri pe care le vom impleti.

Punem painea in tava si o lasam sa se mai odihneasca inca 10 minute inainte sa o punem la cuptor. Ungem cu ou si presaram seminte. Vom coace painea pe programul de paine al cuptorului electric sau la 180°C timp de 45-50 de minte, pana prinde culoare maro deschis.

Pofta buna!

Iata ce frumoasa este painea pregatita de Ramona Olteanu! Multumesc!!!

1

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *