Placinta cu piept de pui si praz

13 martie 2011Diva in Bucatarie

Placinta cu piept de pui si praz. Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Iata un aperitiv dietetic si elegant pe care ni-l propune Mirela.

INGREDIENTE:

Pentru aluat :
550 g faina
125 g untura
375 g iaurt gras
sare
piper
1 ou – pentru uns

Pentru umplutura:
800 g piept de pui
6 fire de praz (mai groase)
100 ml ulei 100 ml
sare
piper
boia

PREPARARE:

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit. Asezonam cu sare, piper si boia. Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.

Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute. Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem taia si aranja pe un castron. Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *