Inchide

RETETE RECENTE

MANCARE DE URZICI CU USTUROI SI MAMALIGA

March 12, 2011 | CATEGORIA

Verdețurile nu trebuie să lipsească de pe masa celor care postesc – tocmai a inceput sezonul acestora. Urzica are proprietati diuretice si antialergice, o folosim la tratarea cistitelor, eliminarea apei din organism, artrite si eczeme. Dar pe langa toate aceste lucruri urzica ne da preparate foarte gustoase si hranitoare.
Ar trebui sa profitam cat putem de mult de verdeturile care incep sa apara…

INGREDIENTE:

6 gramezi de urzici
1 ceapa
1 capatana usturoi (romanesc)
1 lingura faina
ulei
sare

PREPARARE:

Spalam urzicile in mai multe ape, apoi le oparim in apa clocotita cu sare.

Dupa ce le-am fiert aproximativ 5 minute le scoatem si le tocam cat mai marunt (mama mea le da prin masina de tocat, dar puteti folosi foarte bine un blender). Calim ceapa tocata marunt in ulei pana devine lucioasa. In acel moment adaugam urzicile, o lingura de faina si cativa catei de usturoi.

Adaugam sare, punem apa (cam 200 ml) si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade apa. Amestecam cat putem de des, astfel incat sa nu se lipeasca. Cand mancarea este gata puteti scoate catetii de usturoi din oala. Pentru un gust mai pronuntat de usturoi adaugam inca 3 catei de usturoi pisati cu 1-2 minute inainte sa oprim focul. Servim mancarea calda cu mamaliguta.

Pofta buna!

Comentarii

  • multumesc pt reteta,cum ajung in piata,am sa-mi iau urzici si o sa-ti incerc reteta:)

  • Criss

    Foarte buna! Eu prepar urzicile la fel ca si spanacul, cu lapte.

  • Salut,te astept sa ridici un premiu de pe blogul meu.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/03/premiu-de-la-mine-pentru-tine.html
    O zi placuta !

  • diva in bucatarie

    Draga mea Criss, si eu fac reteta aceea cand nu sunt in post! Imi place ff mult! Iti doresc o seara placuta!

  • diva in bucatarie

    Draga Goldie, astept si impresiile dupa ce gusti… Te pup

  • ion

    sant bune si pentru putere

  • ioana

    hmm imi plac la nebunie!!!

    • diva in bucatarie

      multumesc

  • Liana

    Ce bine arata!!! Salivez!!! Sint 20 de ani de cind n-am mai mincat asemenea bunatati: aici nu exista urzici :(((

    • Marilena

      Eu stau in Italia si le-am gasit..astazi le-am cules..

  • am facut astazi urzici dupa reteta voastra ,si vreau sa va spun ca a iesit o nebunie..mai ales daca este servita mincarica cu mamaliga….este o mincare potrivita mai ales ca sintem in post..va pup si bafta in tot ce va propuneti!!!D-na Valeria Petre-chicago USA

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!!

  • Сamelia

    bunica ne pregatea cind eram copii. delicios. tin minte ca era cu usturoi si cu maliguta, exact ca in receta.

  • Mihaela

    Exact aceeasi reteta (cu exact aceleasi cuvinte) si aici:
    http://www.dev.divainbucatarie.ro/mancare-de-urzici-cu-usturoi-si-mamaliga

  • lucretia

    incercati cu hrean proaspat ras pus peste piureul de urzici!

  • mihai

    excelent , dar… dupa ce fierbi urzicile 5 minute e bine sa arunci urzicile si sa bei zeama ; in urzici ramane numa celuloza , pe care n-o digera nici vacile; totul se duce in ceaiul de urzici; pune-le crude direct in ulei , in rest ok ;
    ps : nici tocatul nu-si are rost

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *