Negrese marmorate

1 martie 2011Diva in Bucatarie

Negrese marmorate. Amestecam crema de branza cu untul, 60 g zahar, 20 g faina si un ou pana se omogenizeaza.

In loc de martisor, ceva delicios, rapid de preparat …Puteţi manca aceste negrese cu crema de branza imediat, dara daca le lasati cateva ore sa se odihneasca, aromele se vor amesteca si vor fi atat de delicioase incat le veti manca fara sa va opriti.

INGREDIENTE:

(pentru o tava de 20x20cm)

100 g ciocolata cu lapte
20 g unt
150 g crema de branza – eu am folosit Ricotta
60 g de zahar alb
3 oua
20 g faina
100 g de zahar alb
1 plic praf de copt
1 varf sare
60 g faina
60 g nuci tocate
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Amestecam crema de branza cu untul, 60 g zahar, 20 g faina si un ou pana se omogenizeaza.

Batem cele 2 oua care au ramas cu 100 g zahar, pana capata aspectul unei creme. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Adaugam ciocolata topita la baine-marie, nucile, esenta de vanilie si amestecam.

Turnam in tava tapetata 3/4 din compozitia cu ciocolata, o acoperim cu crema de branza si apoi inca un strat de aluat cu ciocolata. Cu o spatula amestecam primele doua straturi pentru a crea aspectul de marmorat. Coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 35-40 de minute.

Negresa marmorata o servim taiata in cuburi sau baruri. Va recomand sa o lasati acoperita dupa ce se raceste macar o ora, parfumul ciocolatei si al esentei de vanilie va fi mult mai intens.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *