RETETE RECENTE

PAINE CIABATTA

February 15, 2011 | CATEGORIA

Am cumparat acest tip de faina din Austria si am avut o surpriza placuta: este foarte usor de facut, bine crescuta si foarte pufoasa.

INGREDIENTE:

500g faina pentru ciabatta, cu agent crestere
1 lingurita de ulei de măsline
300 ml apa calduta

PREPARARE:

Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca.

Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Cat timp se coace painea vom tine pe fundul cuptorului o tava in care am pus o cana de apa. Tinem painea in cuptor pana devine aurie. Este atat de simplu incat nu veti mai dori sa faceti decat acest tip de paine.

Pofta buna!

Comentarii

  • stela

    arata excelent ,pacat ca nu se gaseste si la noi aceasta faina

    • diva in bucatarie

      Am vazut la un moment dat la Billa! Este posibil sa gasiti si in magazinele Kaufland.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *