Inchide

RETETE RECENTE

VARZA MURATA CALITA LA CUPTOR CU CIOLAN AFUMAT

January 13, 2011 | CATEGORIA

Ce poate fi mai potrivit pentru pranz intr-o zi geroasa de iarna, decat o varza calita cu ciolan afumat? Sunt foarte pofticioasa si cred ca dupa o anumita varsta lucrul acesta se va vedea. Pana atunci insa mai profit (putin) si imi fac de cap… Sper sa ma aprobati, spuneti-mi ca nici voi nu rezistati unei asemenea portii!

INGREDIENTE:

1,5 kg varza murata
1.2 kg ciolan afumat
50 g untura
1 lingurita piper boabe
1 ceapa
1 ardei rosu
2 foi de dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri pasta de rosii

PREPARARE:

Spalam varza murata, taiem cotoarele si o taiem julien. O scurgem bine de zeama, eventual o strangem in mana.

O punem intr-o oala, impreuna cu ceapa tocata, frunzele de dafin, cimbru, piper, ardei tocat si ciolan afumat – punem apa cat sa fie totul acoperit. Fierbem in clocot cam 10-15 minute.

Luam de pe foc si le mutam intr-un vas de yena. Lichidul in care a fiert varza trebuie sa fie cam 1.5 cm pe fundul vasului. Adaugam pasta de rosii si untura si dam la cuptor pentru aproximativ o ora (primele 30 minute tinem vasul acoperit), la 180°C, pana se rumeneste usor. Vom amesteca din cand in cand in vas.

O servim calda cu mamaliga si ardei iute. Pofta buna!

Comentarii

  • Corina

    Cea mai buna, am testat reteta si a iesit o varza calita foarte buna!

    • Miha

      Mie mi-a iesit dar destul de acra pentru gustul meu cu tot cu desarat , am pus si varza cruda dulce., cred ca daca nu amestecam iesea oribil de acra….pacat….sunt dezamagita!!!

      • Cred ca varza ta a fost foarte sarata. 🙁

      • Ana

        Pune varza 20 min in apa călduță,din când in când ii mai schimbi apa, sa iasă din acreala, eu asa fac.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Corina!

  • Any Fisher

    e super faina reteta ta…azi o fac si eu…de fapt varza e tocata si in oala…ceapa la fel si ardeiul la fel..mai trebuie pusa pe foc…te anunt cum a iesit. Eu si iubitul meu nu ne dam in vant dupa varza , dar daca este murata o servim cu placere..Te pup ne auzim mai tarziu cu rezultatul :))

    • diva in bucatarie

      Eu chiar sper sa imi spui cum a iesit! Toti prietenii (si nu sunt putini) care au mancat-o o adora! Sper din suflet sa va placa si voua la fel de mult cum ne place noua!

  • Any Fisher

    a iesit minunat.abia astept sa vina puiul meu acasa sa mancam impreuna…cu siguranta voi mai face aceasta reteta

    • diva in bucatarie

      Ma bucur foarte tare ca a iesit pe gustul tau!!!! Iti doresc o zi frumoasa!

  • dupa cum ziceam si pe FB….asta papam azi…dar si cu palinca :))

    • diva in bucatarie

      Alice avem meniu comun, parca ne-am fi vorbit! Pup

  • Este mincarea copilariei mele–cind veneam de la scoala copil fiind–aroma din bucatarie imi staruie si azi in minte –gustul difera–atunci o gatea MAMA MEA azi EU diferenta este de la cer la pamint ,poate pt faptul ca ea nu mai este .

    • diva in bucatarie

      Viky, cred ca varza calita nimeni nu o face mai bine decat mama! Eu am inca norocul de a o avea cu mine…

  • bgd

    SUPER

    • diva in bucatarie

      😉

  • deea

    Super buna

  • Mada

    Intrucat e prima data cand gatesc eu varza calita as avea o nelamurire:cand o pui la fiert pe aragaz cata apa trebuie pusa, si cand o pui in yena o pui cu tot cu apa sau o scurgi?

    • diva in bucatarie

      Apa la fiert se pune cat sa fie varza acoperita. La cuptor punem apa cam 1.5 cm inaltime pe fundul vasului- lasam la cuptor pana se evapora apa.

      • Moisa Mihai

        Am foarte mari rezerve, ca in timpul afectat pregatirii mancarii cioalanul afumat va fi suficient de moale pentru a fi mancat.Doar sa fie un ciolan de pui de o zi.

        • Ciolanul afumat cumparat din comert s-a facut exact asa cum am scris in reteta! Observati va rog in poze ca este pus taiat, nu intreg.

  • bucatar de ocazie

    Papa bun divo ! Te iubesc !

  • Taina

    o minunatie!! tocmai am servit-o!!foarte buna reteta!!

  • Iti multumesc,a iesit geniala.O sa iti mai incerc retele.Super….Inca odata,merci.

  • e oribila mu mi-a placut

  • Nelson

    In loc de ciolan am pus jumări si cârnat afumat, bestială!

  • Andra

    Bună acum fac rețeta ta.. arata super bine a ta și am zis sa încerc o sa te țin la curent și cu gustul :-*

  • laura

    Salut.
    Azi este a doua oara cand fac varza calita cu ciolan afumat dupa aceasta reteta. Nu o urmez intocmai, doar pun ceapa intreaga la fiert si apoi o scot, iar in loc de ardei rosu pun ardei iute:) Oricum, prima data a iesit super buna. Sper sa iasa si de data aceasta la fel de delicioasa!
    Multumesc 🙂

  • Ff apetisanta.
    Dar nici un fel de varza nu se găsește cu ceapa.
    La multzi ani Craciun fericit! Anul nou 2017 cu bine
    Rodica RE Italia

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *