google plus pinterest twitter

ADS 1 code

VARZA MURATA CALITA LA CUPTOR CU CIOLAN AFUMAT

13 Jan 2011

Ce poate fi mai potrivit pentru pranz intr-o zi geroasa de iarna, decat o varza calita cu ciolan afumat? Sunt foarte pofticioasa si cred ca dupa o anumita varsta lucrul acesta se va vedea. Pana atunci insa mai profit (putin) si imi fac de cap… Sper sa ma aprobati, spuneti-mi ca nici voi nu rezistati unei asemenea portii!

INGREDIENTE:

1,5 kg varza murata
1.2 kg ciolan afumat
50 g untura
1 lingurita piper boabe
1 ceapa
1 ardei rosu
2 foi de dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
2 linguri pasta de rosii

PREPARARE:

Spalam varza murata, taiem cotoarele si o taiem julien. O scurgem bine de zeama, eventual o strangem in mana.

O punem intr-o oala, impreuna cu ceapa tocata, frunzele de dafin, cimbru, piper, ardei tocat si ciolan afumat – punem apa cat sa fie totul acoperit. Fierbem in clocot cam 10-15 minute.

Luam de pe foc si le mutam intr-un vas de yena. Lichidul in care a fiert varza trebuie sa fie cam 1.5 cm pe fundul vasului. Adaugam pasta de rosii si untura si dam la cuptor pentru aproximativ o ora (primele 30 minute tinem vasul acoperit), la 180°C, pana se rumeneste usor. Vom amesteca din cand in cand in vas.

O servim calda cu mamaliga si ardei iute. Pofta buna!

Printeaza Printeaza
varza-calita-cu-ciolan-afumat

29 Comentarii

  1. Corina says:

    Cea mai buna, am testat reteta si a iesit o varza calita foarte buna!

    1. Miha says:

      Mie mi-a iesit dar destul de acra pentru gustul meu cu tot cu desarat , am pus si varza cruda dulce., cred ca daca nu amestecam iesea oribil de acra….pacat….sunt dezamagita!!!

      1. Cred ca varza ta a fost foarte sarata. :(

      2. Ana says:

        Pune varza 20 min in apa călduță,din când in când ii mai schimbi apa, sa iasă din acreala, eu asa fac.

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Corina!

  3. Any Fisher says:

    e super faina reteta ta…azi o fac si eu…de fapt varza e tocata si in oala…ceapa la fel si ardeiul la fel..mai trebuie pusa pe foc…te anunt cum a iesit. Eu si iubitul meu nu ne dam in vant dupa varza , dar daca este murata o servim cu placere..Te pup ne auzim mai tarziu cu rezultatul :))

    1. diva in bucatarie says:

      Eu chiar sper sa imi spui cum a iesit! Toti prietenii (si nu sunt putini) care au mancat-o o adora! Sper din suflet sa va placa si voua la fel de mult cum ne place noua!

  4. Any Fisher says:

    a iesit minunat.abia astept sa vina puiul meu acasa sa mancam impreuna…cu siguranta voi mai face aceasta reteta

    1. diva in bucatarie says:

      Ma bucur foarte tare ca a iesit pe gustul tau!!!! Iti doresc o zi frumoasa!

  5. Alice says:

    dupa cum ziceam si pe FB….asta papam azi…dar si cu palinca :))

    1. diva in bucatarie says:

      Alice avem meniu comun, parca ne-am fi vorbit! Pup

  6. VIKY says:

    Este mincarea copilariei mele–cind veneam de la scoala copil fiind–aroma din bucatarie imi staruie si azi in minte –gustul difera–atunci o gatea MAMA MEA azi EU diferenta este de la cer la pamint ,poate pt faptul ca ea nu mai este .

    1. diva in bucatarie says:

      Viky, cred ca varza calita nimeni nu o face mai bine decat mama! Eu am inca norocul de a o avea cu mine…

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  7. Mada says:

    Intrucat e prima data cand gatesc eu varza calita as avea o nelamurire:cand o pui la fiert pe aragaz cata apa trebuie pusa, si cand o pui in yena o pui cu tot cu apa sau o scurgi?

    1. diva in bucatarie says:

      Apa la fiert se pune cat sa fie varza acoperita. La cuptor punem apa cam 1.5 cm inaltime pe fundul vasului- lasam la cuptor pana se evapora apa.

      1. Moisa Mihai says:

        Am foarte mari rezerve, ca in timpul afectat pregatirii mancarii cioalanul afumat va fi suficient de moale pentru a fi mancat.Doar sa fie un ciolan de pui de o zi.

        1. Ciolanul afumat cumparat din comert s-a facut exact asa cum am scris in reteta! Observati va rog in poze ca este pus taiat, nu intreg.

  8. bucatar de ocazie says:

    Papa bun divo ! Te iubesc !

  9. Taina says:

    o minunatie!! tocmai am servit-o!!foarte buna reteta!!

  10. Iulia says:

    Iti multumesc,a iesit geniala.O sa iti mai incerc retele.Super….Inca odata,merci.

  11. TUTU says:

    e oribila mu mi-a placut

  12. Nelson says:

    In loc de ciolan am pus jumări si cârnat afumat, bestială!

  13. Andra says:

    Bună acum fac rețeta ta.. arata super bine a ta și am zis sa încerc o sa te țin la curent și cu gustul :-*

  14. laura says:

    Salut.
    Azi este a doua oara cand fac varza calita cu ciolan afumat dupa aceasta reteta. Nu o urmez intocmai, doar pun ceapa intreaga la fiert si apoi o scot, iar in loc de ardei rosu pun ardei iute:) Oricum, prima data a iesit super buna. Sper sa iasa si de data aceasta la fel de delicioasa!
    Multumesc :)

  15. Rodica says:

    Ff apetisanta.
    Dar nici un fel de varza nu se găsește cu ceapa.
    La multzi ani Craciun fericit! Anul nou 2017 cu bine
    Rodica RE Italia

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner