Paine rustica cu seminte

6 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Paine rustica cu seminte. Amestecam drojdia uscata cu zaharul, le punem intr-un pahar si le acoperim cu apa. Lasam 10-15 minute sa dospeasca drojdia.

Imi place mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor. Dar, cel mai mult imi place sa il vad pe Harry cum da tarcoale prin bucatarie, nerabdator sa manance painea calda. Asta imi aduce aminte de copilarie, cand am fost in vizita la bunicii unei prietene. Acestia faceau zilnic o paine mare aurie si pufoasa in cuptorul de lut din curte.

INGREDIENTE:

500 g faina alba de grau
100 g faina secara
100 g faina integrala de grau
3 linguri ulei de floarea soarelui
400 ml apa calduta
2 lingurite de sare
1 plic drojdie uscata
1 lingurita de zahar
80 g seminte (dovleac, floarea soarelui si susan)

PREPARARE:

Amestecam drojdia uscata cu zaharul, le punem intr-un pahar si le acoperim cu apa. Lasam 10-15 minute sa dospeasca drojdia.

Turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare si seminte.

Punem doar 60 g seminte, restul urmeaza sa il punem peste aluat inainte sa bagam painea la cuptor. Adaugam si restul de apa calda si amestecam pana obtinem un aluat neted, consistent, care nu se va lipi de maini. Il lasam sa creasca 30 de minute intr-un loc caldut.

Crestam painea, ungem cu foarte putin ulei locul unde presaram semintele (pentru a ramane lipite) si dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 30 de minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *