Cheesecake cu aluat de cozonac

30 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Cheesecake cu aluat de cozonac. In timp ce aluatul nostru dospeste, pregatim crema: mixam bine ricotta cu zahar, oua, esenta de vanilie si budinca de vanilie.

INGREDIENTE:
Pentru aluat:
200 g faina
30 g unt topit
1 ou
50 ml lapte
50 g zahar
coaja de la 1 portocala
1 lingurita esenta de vanilie
10 g drojdie proaspata

Pentru crema:
400 g ricotta
4 oua
40 g budinca de vanilie
120 g zahar
visinile dintr-un borcan de compot
1 mana de nuca tocata grosolan
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca.

In timp ce aluatul nostru dospeste, pregatim crema: mixam bine ricotta cu zahar, oua, esenta de vanilie si budinca de vanilie.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu un sucitor, apoi il punem intr-o tava in care am pus hartie de copt. Aluatul va avea grosimea de 1 cm. Vom intepa aluatul cu o furculita din loc in loc, pentru a-i permite o crestere cat mai uniforma.

Peste aluat punem visinile din compot si nuca tocata mai mare cu un cutit.

Apoi turnam crema de ricotta si dam tava la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Musafirilor mei le-a placut acest cheesecake. Daca nu aveti timp sa faceti aluatul de cozonac puteti sa il inlocuiti cu un blat realizat din biscuiti sfaramati (300g) si unt topit (100g). Este mai rapid si la fel de gustos.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *