RETETE RECENTE

COLTUNASI CU BRANZA

December 10, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
400 g faina
3 cartofi mari fierti
sare

Pentru umplutura:
200 g branza de vaci
100 g branza sarata
2 galbenusuri

Pentru servit:
unt
smantana
optional ceapa calita

PREPARARE:

Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7 cm.

Umplem patratelele cu amestecul de branza si oua. Impaturim coltunasii si le lipim marginile cu furculita.

In timp ce impachetam coltunasii punem la fiert o cratita cu apa, in care adaugam o lingura de ulei si putina sare. Fierbem coltunasii cam 10-15 minute. Vom sti daca sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.
Ii scoatem apoi cu spumiera, ii limpezim sub un jet de apa calda, ii oparim cu unt si ii servim calzi cu smantana deasupra. Optional putem pune ceapa tocata marunt si calita – ii da un gust mai dulce.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *