google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SALATA DE ICRE

15 Nov 2010

O salata cremoasa de icre necesita putina experienta, dar cateva sfaturi utile ne ajuta sa nu dam gres.

INGREDIENTE:

2 linguri de icre
300 ml ulei
3 linguri zeama de lamaie
3 lingurite apa minerala
1 ceapa mica tocata marunt
masline pentru ornat

optional: 1 lingura de gris fiert sau 1/2 felie de paine fara coaja

PREPARARE:

Icrele proaspete din peste le saram putin si le lasam cel putin 2 zile la frigider.
Punem icrele intr-un bol, turnam cateva picaturi de zeama de lamaie si incepem sa frecam cu mixerul. Astfel se vor sparge icrele si vor forma sosul care se leaga cand incepem sa punem ulei. Turnam ulei cate putin pentru a nu se taia. Procedam exact ca la maioneza, invartim intr-un singur sens si turnam putin ulei. Apa minerala le mai deschide la culoare si lasa uleiul sa se incorporeze mai bine. Din cand in cand turnam cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa minerala, apoi punem ulei si amestecam continuu. Daca icrele se vor taia, le lasam deoparte si incepem sa frecam de la inceput o lingura de icre cu zeama de lamaie, peste care turnam incet, cate o lingurita din icrele taiate.
Icrele sunt gata cand obtinem o pasta frumoasa, destul de groasa, dar nu foarte. Decoram cu masline.
Pofta buna!

un comment

  1. Dana says:

    Icrele ma duc cu gandul la sarbatorile din copilarie.
    Oricum ar fi sunt tare bune.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner