Stiuca umpluta

14 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Stiuca umpluta. Luam apoi carnea de pe oase si o dam prin masina de tocat cu ceapa calita, painea, slanina, usturoiul si mararul.

INGREDIENTE:

1 stiuca mai mare (minim 1 kg)
3 oua
100 g franzela
1 ceapa mare
50 g slanina afumata
3 catei usturoi
1 legatura mica marar
sare
piper
50 ml ulei
1 ceasca vin
cateva linguri de apa

PREPARARE:

Curatam bine pestele de solzi si intestine. Cu un cutit bine ascutit desprindem pielea de pe carne, astfel incat sa ramana prinsa in cap si coada. Pe piele poate sa mai ramana carne, nu trebuie sa insistam acolo unde nu merge desprinsa pentru a nu rupe pielea.

Luam apoi carnea de pe oase si o dam prin masina de tocat cu ceapa calita, painea, slanina, usturoiul si mararul.

Adaugam ouale batute si amestecam compozitia. Cu aceasta vom umple pielea de stiuca. Coasem pielea pe burta si punem stiuca intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam cateva linguri de apa, o foaie de dafin si vin. Dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Vom stropi mereu stiuca pentru a nu se usca si crapa pielea.

Servim stiuca umpluta rece, ornata cu felii de lamaie.
Multumim pescarului!!!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte faina reteta,… noi nu am pus niciodata slanina, in schimb cu patrunjel e f buna.
    Si o recomandare pt prezentare: noi o coacem pe burta iar in gura ii punem stiucii o scobitoare. Dupa ce s-a copt o scoatem. Arata senzational!

    PS: Felicitari pt site. E foarte fain.
    Cami si Adi Stefan

    Foarte faina si poza cu pestii!!!! Super!!!!!

  2. Eu sunt dunareanca la origine. La noi stiucii i se taia capul si, dupa ce o” bateam”cu muchia netaioasa a cutitului pe toata latimea pestelui,folosind un cutit cu varf ascutit, desprindeam pielea(curatata de solzi)de pe carne intorcand-o pe dos ca o manusa. E nevoie de puțină atentie in zona aripioarei dorsale,care patrunde in carne, dar se rezolva. Dupa aceea se umple cu compozitia pregatita si se pune la cuptor cu putin vin alb si ulei. Capul se aseaza ulterior acolo unde-i e locul si nici nu-si da nimeni seama ca e taiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *