Strudel cu mere

17 octombrie 2010Diva in Bucatarie

Strudel cu mere. Sunt anumite deserturi pe care nu imi vine sa le fac decat toamna sau iarna, iar strudelul cu mere este unul din acestea. Mi se pare ca se potriveste perfect anotimpurilor reci.

Sunt anumite deserturi pe care nu imi vine sa le fac decat toamna sau iarna, iar strudelul cu mere este unul din acestea. Mi se pare ca se potriveste perfect anotimpurilor reci.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

250 g faina

1 lingura ulei

1 galbenus

1 lingura smantana

½ lingurita amoniac stins cu putin suc lamaie

1 praf de sare

100 ml apa calduta

30 g unt topit  pentru uns strudelul

Pentru umplutura: 30 g stafide

1 lingurita rom

1 lingura apa

2 mere mari taiate cubulete

2 linguri zahar pudra

1/2 lingurita praf scortisoara

1 lingura gris

Pentru tapetare: zahar pudra

PREPARARE:

Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura in care vom pune uleiul, galbenusul, smantana, amoniacul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina pana devine neted si lucios, apoi il intindem.

Umplutura: Stafidele spalate si uscate le inmuiem in rom si apa. Curatam merele si le taiem cubulete, apoi le presaram cu scortisoara, zahar pudra si gris.

Aranjam merele pe aluatul intins, apoi rulam strangand capetele astfel incat sa nu iasa merele. Il ungem cu untul topit.

Coacem strudelul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute, sau pana se rumeneste aluatul.

Il scoatem cand ese gata, il lasam sa se raceasca, apoi il putem portiona si pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *