RETETE RECENTE

SUPA DE ROSII CU GALUSTE

September 28, 2010 | CATEGORIA

SUPA-DE-ROSII-CU-GALUSTE-1

INGREDIENTE

Pentru supa:
1.5 Kg de rosii coapte
3 morcovi medii
1 ceapa mare
1/4 telina mica
1 dovlecel mic
1 pastarnac
1 cartof
1 catel de usturoi
1 lingura de ulei
sare si piper dupa gust
patrunjel verde pentru servit

Pentru galuste gris:
110 g gris
3 oua (cam 150 g)

PREPARARE:

Pentru inceput decojim rosiile, le fierbem, apoi strecuram sucul pentru a nu avea seminte si eventuale coji ramase in supa.
Intr-o oala punem la fiert legumele in 2 l de apa. Dupa ce au fiert in clocot 10-15 minute adaugam sucul lasat de rosii si le fierbem impreuna inca 5 minute.

Cat timp se fierbe supa pregatim separat galustele.

Batem ouale si apoi incorporam grisul. Le lasam sa se odihneasca 10-15 minute. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Cand va da in clocot punem cu o lingura sau cu lingurita(in functie de marimea dorita) compozitia in apa.

Lasam sa fiarba cam 10 minute. In acest moment turnam un pahar de apa rece si le lasam apoi sa mai fiarba 5 minute – acesta este secretul mamei mele pentru galuste pufoase. Cand se vor ridica la suprafata sunt fierte.

Strecuram supa de rosii pentru a pastra doar zeama. Punem galustele in supa de rosii fara sa le mai fierbem.

Este o supa simpla, rapida si gustoasa.
Servim supa calda cu putin patrunjel verde presarat.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *