RETETE RECENTE

BUDINCA DE CIUPERCI

September 4, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

2 cutii cu ciuperci – conserva
100 g cascaval ras
3-4 cepe taiate si calite usor
3 felii franzela inmuiate in lapte
sare, piper, patrunjel, marar verde
6 oua batute bine

PREPARARE:

Pentru inceput taiem si calim ceapa.

Apoi batem albusurile spuma tare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, sau toate in acelasi timp si amestecam usor.

Incorporam si ceapa calita, painea rupta in bucatele mici, cascavalul, ciupercile si verdeata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru 40-45 minute la 180°C.

Simplu, rapid si delicios.

Pofta buna!

Comentarii

  • am facut si eu aceasta reteta si mi- a iesit foarte bine.am gresit putin cu cuptorul dar data viitoare cred ca o sa fie ok. merita incercata aceasta reteta si multumesc frumos diva.

    • divainbucatarie

      Ma bucur ca ai incercat-o!

  • Valentin F.

    Mi-a facut sotzia azi… am mancat ca niciodata. Incredibil de gustoasa!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!! Va pup!

  • rox

    la ce gramaj e cutia de ciuperci , iar tava cam ce dimensiuni? Multumesc.

    • diva in bucatarie

      Tava are 22*32, cutia de ciuperci are 400 g (200 g net).

      • rox

        multumesc pt.promptitudine,l-am facut imediat, a iesit f.bun

        • diva in bucatarie

          Super!

  • Camy P.

    Am facut si eu azi, a iesit super….foarte gustoasa!!! Multumesc Diva ! Pupici

    • diva in bucatarie

      Te pup, Camy!

  • Nico

    Buna! Vreau sa incerc reteta asta. Spune-mi, te rog, daca painea se stoarce, sau se pune imbibată in lapte. Multumesc!!

    • diva in bucatarie

      Pusa in lapte, dar nu imbibata de acesta. Poti sa o storci pentru a fi sigura ca este bine.

  • Nicole

    Am facut o repetitie cu reteta asta, in doua variante pentru masa de Paste. Prima am facut-o cu ciuperci conservate iar a doua, cu ciuperci proaspete. Mult mai gustoasa a iesit cea cu ciuperci proaspete, nu se compara cu prima.:)

    • ioana

      Ciupercilor proaspete le-ai mai făcut ceva înainte sau doar le-ai tocat şi le-ai pus aşa?

      • diva in bucatarie

        Eu am folosit ciuperci la cutie- conservate. Daca sunt proaspete trebuie sa le calesti inainte.

        • ioana

          Multumesc frumos.

          • Bibi

            Se poate folosi un vas Yena in loc de tava unsa cu unt si presarata cu faina?

          • diva in bucatarie

            Sigur! Dar ar fi mai bine intr-o tava. 🙂

  • Bibi

    Multumesc!

  • Buna seara! Vreau sa incerc si eu aceasta reteta si vroiam sa intreb daca merge sa inlocuiesc ciupercile din conserva cu cele proaspete?

    Multumesc.

  • Foarte buna budinca 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *